Rabu, 18 Februari 2015

 “Bami goreng”

This version of the Indonesian “ Mee goreng” or Malaysian “ Mi goreng” will go down faster with a cold sweet pink Dawet drink (sweet coconut drink), that you can find in every Warung (small restaurant) in Suriname. Bami goreng are noodles fried in cooking oil together with fried onions, garlic, boullion, celery and some other secret spices – that not many like to share- and served hot with chicken and “Sambal” (Javanese pepper).

Dishes served at a Warung are generally: Bami, Nasi, Pitjil, Bakabana, Saoto Soup, Tahu Lontong and Telo. Other dishes are also available but they differ per Warung.

Javanese Pastries

Green small balls made of rice flour, filled with Gula Djawa and topped with grated coconut, is one of the many tempting snacks that you can find at the Sunday market in Paramaribo north or served at a gathering or party. Other popular snacks are bakabana (fried sweet bananas), sate (skewer), loempia (egg roll), Apem (Steamed rice flour pancake), Lapis (Steamed layered cake) and Gulon Gulong (pancake filled with coconut).

A lot of these snacks contain coconut or cassava.

 

Translate

 "Bakmi goreng"


Versi ini dari Indonesia "Mee goreng" atau Malaysia "Mi goreng" akan turun lebih cepat dengan manis merah muda Dawet minuman dingin (minuman kelapa manis), yang dapat Anda temukan di setiap Warung (restoran kecil) di Suriname. Bakmi goreng adalah mie goreng dalam minyak goreng bersama-sama dengan bawang goreng, bawang putih, boullion, seledri dan beberapa rempah-rempah rahasia lainnya - yang tidak banyak suka berbagi-dan disajikan panas dengan ayam dan "Sambal" (lada Jawa).

Hidangan yang disajikan di Warung umumnya: Bakmi, Nasi, Pitjil, Bakabana, Saoto Soup, Tahu Lontong dan Telo. Hidangan lainnya juga tersedia, tetapi mereka berbeda per Warung.

Jawa Pastries

Bola kecil berwarna hijau yang terbuat dari tepung beras, diisi dengan Gula Djawa dan atasnya dengan parutan kelapa, merupakan salah satu dari banyak makanan ringan menggoda yang dapat Anda temukan di pasar minggu di Paramaribo utara atau disajikan di sebuah pertemuan atau pesta. Makanan ringan yang populer lainnya adalah bakabana (goreng pisang manis), sate (tusuk), loempia (egg roll), Apem (Kukus beras tepung pancake), Lapis (Kukus kue berlapis) dan Gulon Gulong (pancake diisi dengan kelapa).

Banyak makanan ringan ini mengandung kelapa atau singkong.

Sumber :  http://www.surinametourism.sr/#!en&discover-suriname&culture

 

0 komentar:

Posting Komentar

About